Automata inzulinadagoló


Kiknek ajánlott az inzulinpumpa használata? Az inzulinpumpa használata számos kritériumhoz kötődik, nemcsak a beteg automata inzulinadagoló, hanem a kooperációs készségét és laboreredményeit is figyelembe veszik. Az inzulinpumpa nem minden esetben alkalmazható, vannak olyan eseteket, amelyekben nem ez az elsődlegesen ajánlott terápiás kezelési mód. Az alábbi esetekben nem javasolt az inzulinpumpa használata: fogyatékosság fennállásakor súlyos érzészavar, alapvető mozgáskoordináció hiánya pszichésen ellenálló, tagadó páciens esetén például, ha nem fogadja el a diabétesz meglétét súlyos pszichiátriai szindrómák fennállásakor analfabétizmus fennállása esetén Mit kell tennie a páciensnek az eredményesség érdekében? Természetesen az inzulinpumpa használata igencsak kényelmes, megkíméli a beteget a napjában többszöri szúrástól, ám abban az esetben, ha az inzulinpumpa használata mellett dönt, és a kritériumoknak is megfelel, akkor érdemes pár szabályt betartania.

Júniusban CE-jelölést kapott, így Európában forgalmazhatóvá vált, augusztusban pedig az FDA is engedélyezte a dublini székhelyű Medtronic hordozható, automatikus inzulinadagoló készülékét. A MiniMed G System éves korú, 1-es típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekeknél alkalmazható, újdonsága hogy folyamatosan, öt percenként méri a vércukorszintet, és magától adagolja az inzulint, azaz nincs szükség a szülő vagy gondozó beavatkozására.

Ennek 7 és 80 év közötti betegek számára készült verziója a G, amely néhány európai országban már ősszel piacra kerül.

automata inzulinadagoló népi orvosság cukorbetegség kezelés mézzel

Mindkét készülék a kereskedelmi forgalomban korábban is elérhető MiniMed G System továbbfejlesztett változata, és az új, 7-essel kezdődő sorozat újdonsága, hogy Bluetooth-kapcsolaton keresztül összeköttetésben áll egy okostelefonnal, így a szülő vagy gondozó bármikor megnézheti a gyermek glükózszintjét, ezen felül pedig figyelmeztető üzenet is érkezik a telefonra, ha a vércukorszint hamarosan a megengedett tartományon kívülre kerülhet.

Az adatok akár automatikusan is megoszthatók, tehát például az orvos vagy kisgyerekeknél a nevelő dadus, óvónő is folyamatosan láthatja azokat saját telefonján.

Az adatokat a gyártó Medtronic is láthatja, így szoftverfrissítéseket küldhet, amelyekkel tovább növelhető a biztonság és az eszközön új funkciók is létrehozhatók.

automata inzulinadagoló diabetes mellitus lab investigations

Amerikában MiniMed G 2 évnél fiatalabb gyerekeknél nem alkalmazható, és nem javallott olyan betegeknél sem, akiknek naponta 8 alkalomnál kevesebbszer van szükségük inzulin adagolásra. Az elemekkel működő eszköz egy bőr alá helyezett glükózszenzorból, egy testre csatolt kis méretű inzulinpumpából és egy ezzel összeköttetésben lévő infúziós tapaszból áll, a Bluetooth összeköttetést pedig egy Guardian Automata inzulinadagoló 3 nevű transzmitter biztosítja.

Caninsulin Vet Pen insulin adagoló tollal egyszerűbben kezelheti cukorbeteg kedvencét. Az első és egyetlen inzulintoll, amelyet kifejezetten cukorbeteg kutyák és macskák kezeléséhez fejlesztettek ki.

A MiniMed G System, azaz a nagyobb gyerekek és felnőttek részére készült verzió a pumpával és transzmitterrel, valamint a telefonos alkalmazással Carelink Connect applikáció A kép forrása: Medtronic honlap A MiniMed több üzemmódban is használható, az egyik a Manual Mode, amikor a automata inzulinadagoló kézileg lehet adagolni az inzulin mennyiségét.

A másik a teljesen automatikus SmartGuard Auto Mode, amelyben öt percenként, a szenzor méréseit követően történik kis dózisú inzulinadagolás a nap 24 órájában.

Klinikai vizsgálatok Az FDA a készülék forgalmazási engedélyét egy egykarú, multicentrikus klinikai vizsgálat NCT eredményei alapján adta ki, melyben összesen1-es típusú cukorbetegségben szenvedő beteget vizsgáltak. A két hetes bevezetési időszakban a készülék használatával barátkoztak meg a résztvevők, melyet egy három hónapos otthoni használat, majd egy egyhetes, hotelekben végzett vizsgálati időszak követett, ahol a betegeknél gyakran végeztek vércukormérést a készülék pontosságának ellenőrzésére, illetve testmozgás hatását vizsgálták a résztvevőkön.

automata inzulinadagoló diabetic neuropathy symptoms

Statisztikailag alátámasztott elsődleges és másodlagos végpont nem volt, elsősorban a készülék biztonságosságát és pontosságát vizsgálták, de mérték a súlyos hipoglikémiás esetek és a diabéteszes ketoacidózis előfordulását. A vizsgálat eredményei szerint súlyos mellékhatás nem alakult ki, és a készüléket a résztvevők biztonságosan tudták használni.

automata inzulinadagoló reakcióvázlat kezelésére a 2. típusú diabetes

A gyártó — vagy a termék Európai Unión belüli első forgalmazója — a megfelelőségi tanúsítvány aláírásával személyesen felelősséget vállal aziránt, hogy a termék teljesíti a rá vonatkozó követelményeket. Másrészt a hatóság kérésére be tudja mutatni a termék műszaki dokumentációját, illetve — amennyiben szükséges — az EK típusvizsgálati tanúsítványt.

A hatóság a kereskedelemben ellenőrzi, hogy a CE jelöléssel ellátott termék rendelkezik-e a automata inzulinadagoló dokumentumokkal, megfelel-e a mintadarabnak és az irányelvek által előírt lényeges biztonsági követelményeknek.

automata inzulinadagoló cukorbeteg szénhidrát

A hatóság a megfelelőséget a gyártás helyén is ellenőrizheti. Írásunk az alábbi közlemények alapján készült:.

automata inzulinadagoló news cukorbetegség kezelésére 1-es típusú