Hajdina cukorbetegeknek
Ennyi mindenre jó a hajdina Ennyi mindenre jó a hajdina Kapcsolódó tünetek: magas vércukorszint Ezért olyan egészséges a hajdina A hajdinát Fagopyrum esculentum legtöbbször gabonafélének vélik, pedig valójában egy növényről van szó, ami kb. Ez a félreértés annak köszönhető, hogy a lisztes magját hasonlóan szokták fogyasztani, mint a búzát.
Cukorbetegség ellen bab, hajdina és dió Bab A babban található magas ballasztanyag aránya teszi ezt a hüvelyest diabéteszellenes szuperélelmiszerré. Ez hozzájárulhat a vércukor és az inzulinértékek szabályozásához.
A ballasztanyagok — például a babban található pektinek — lassítják a szénhidrátok lebontását a véráramban, és további inzulinreceptorokat termelnek, melyek a sejtjeinket fogékonyabbá teszik az inzulinfelvételre. Ezek a receptorok támogatják az inzulint abban a feladatában, hogy a glükózt eltávolítsa a vérből, és továbbvezesse a sejtekbe.
Rendszeresen fogyasztva a bab képes védelmet nyújtani mind a cukorbetegség ellen, mind a diabéteszkezelést természetes módon támogatni. Hajdina A babhoz hasonlóan a hajdina is inzulinbarát ballasztanyagokkal gazdagíthatja a cukorbetegek étrendjét.
Hajdina rendelése Kinek ajánlott hadinát fogyasztani A hajdina nagyon sokoldalú élelmiszer, amely természetes, és bármely formájában egészséges és finom. Fogyasszuk egészségünk megőrzése érdekében rendszeresen! Cukorbetegségben szenvedőknek ajánlott. Önkénteseken végzett kísérletek során a cukorbeteg páciensek már két hónap hajdinafogyasztás után javulásról számoltak be a vércukorszint-szabályozásukat és inzulinrezisztenciájukat tekintve, egyéb gyógyszeres kezelés nélkül.
Miközben a természetgyógyászok már régóta kiemelik a hajdina előnyeit a gluténtartalmú gabonafajtákkal pl. Egy kanadai tanulmány már néhány évvel ezelőtt igazolta a hajdinamagnak a cukorbeteg laboratóriumi hajdina cukorbetegeknek vércukorszintjére gyakorolt pozitív hatását.
Hasonló hatását feltételezhetjük az emberi táplálkozásra is.
Mit vettem a piacon? - cukorbeteg food haul
Tekintettel a diabéteszjárványra, a hajdina étrendünkbe történő bevonása egy biztos és egyúttal költséghatékony módszer a vércukorértékeink csökkentésére, és ezzel a cukorbetegség és kísérőjelenségei szív- vese- és idegproblémák rizikójának minimalizálására. Gazdagítsuk diabéteszellenes étrendünket például tápanyagban gazdag hajdinacsírával, melynek diós ízével megkoronázhatjuk salátáinkat vagy müzlinket.
A hajdina cukorbetegeknek kiőrlésű hajdinalisztből készült tésztákkal pedig gluténmentes fogásokat varázsolhatunk anélkül, hogy az emésztésünket megterhelnénk. Dió A dió is a cukorbetegség elleni topélelmiszerek közé tartozik.
Egy Európa-szerte végzett es tanulmány szerint a naponta diót fogyasztó cukorbetegek jobb inzulinértékeket mutattak fel, mint a diót kerülők. Már napi 30 gramm dióval, ami körülbelül egy maréknyinak felel meg, állandó értéken tarthatták a cukorbetegek a vércukorszintjüket. Bár a diabéteszben szenvedőknek zsírszegény étrend ajánlott, a dió esetében azonban többszörösen kombucha diabétesz kezelésére zsírsavakról van szó, pontosabban szólva omega-3 zsírsavakról, melyeknek inzulincsökkentő hatásuk van.
Ezen kívül a dió E-vitamint és más antioxidáns vegyületeket is tartalmaz, melyek a szervezetet erősítik.